Reersø Museum
Skansevej 4
Reersø
4281 Gørlev
Nyheder
Årstidens frugt og grønt på Reersø Museum i efterårsferien
Efterårsferien står for døren og traditionen tro slår Reersø Museum dørene op til to levendegørelse arrangementer.
Søndag den 12. oktober og lørdag den 18. oktober fra kl. 12:00-15:00 vil der blive tændt op i det lille ildsted i køkkenet.
De to arrangementer er ikke ens, men der er alligevel lidt sammenhæng.
I starten af 1800-tallet var det Ane Margrethe Larsdatter der stod i køkkenet og hvordan hendes mad smagte eller hvilken retter hun lavede, kan man kun gætte på, men det har nok været småt og meget det samme.
Vi vil gerne give et bud på noget af det som er blevet lavet i det lille køkken, ” Årstidens frugt og grønt”, den gang var der ikke så meget at vælge i mellem, som i dag, så man spiste efter årstiderne, hvad man kunne få og hvad der var.
Søndag den 12. oktober giver vi vores bud på hvordan æbleflæsk kunne smage og lørdag den 18. oktober er der mulighed for at smage gule ærter.
Det er ikke kun i køkkenet der sker noget, ved begge arrangementer vil der inde i den lille hyggelige stue blive vist hvordan man bruger et vævespjæld eller en båndvæv som den også bliver kaldt og man kan godt selv få lov at prøve.
De fleste kender sikkert båndvæven som noget man gav i kærstegaver og de findes også tit med fine udskæringer, farver og mønstre, navnetræk og årstal.
Båndvæven bruges til at væve strømpebånd, hårbånd og bærebånd osv. Og for at gøre det hele så virkeligt som muligt vil nogle af museets frivillige tages deres historiske dragter på.
Vi glæder os til at se jer.
Åbningstider for Reersø Museum
Museet har åbent fra midt juni til midt august, onsdag, lørdag og søndag fra kl. 14.30 - 16.30
Følg os her: